Σκοπός ύπαρξης του ιστοτόπου είναι η διάδοση πληροφοριών για την σχολική διαμεσολάβηση ομηλίκων στο ευρύ κοινό, η διάθεση εκπαιδευτικού υλικού και η παροχή στήριξης και εκπαιδευτικούς που εφαρμόζούν ή επιθυμούν να εφαρμόσουν πρόγραμμα διαμεσολάβησης στο σχολείο τους . Το περιεχόμενο του ιστοτόπου είναι προϊόν εθελοντικής εργασίας.
H Μαρία-Λουΐζα, ή Μαιρηλού όπως αγαπούν να την φωνάζουν οι φίλοι της, είναι
δικηγόρος αστικών και εμπορικών υποθέσεων από το 1992. Αν και έχει ασχοληθεί στο
παρελθόν με συμβάσεις μεγάλου αντικειμένου, πλέον ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με
πολύπλοκες υποθέσεις οικογενειακού δικαίου τόσο ως δικηγόρος στο δικηγορικό γραφείο
που διατηρεί με την αδερφή της Καρολίνα όσο και ως διαμεσολαβήτρια, καθώς είναι
εταίρος της «Διάλογος Εταιρεία Εμπορικής και Οικογενειακής Διαμεσολάβησης». Η δράση
της δεν περιορίζεται στη χώρα μας. Η Μαιρηλού δραστηριοποιείται και διεθνώς καθώς
μιλάει, μεταφράζει και διερμηνεύει τα Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Η
Μαιρηλού πλαισιώνει τις δράσεις της με τις γνώσεις και την εμπειρία της από την δεκαετή
εθελοντική προσφορά της σε άτομα με διαταραχές φαγητού καθώς και από την
εκπαίδευση της στην προσωποκεντρική προσέγγιση και συμβουλευτική και την εφαρμογή
της προσωποκεντρικής προσέγγισης στην σχολική διαμεσολάβηση.
Αγαπά τη διαμεσολάβηση μεταξύ συνομηλίκων (τη σχολική διαμεσολάβηση) γιατί πιστεύει
ότι η διαμεσολάβηση θα δώσει στα παιδιά ψυχικές δυνάμεις που θα τα βοηθήσουν σε όλη
την υπόλοιπη ζωή τους!
H Ευγενία Σαρίδου βιοπορίζεται από την άσκηση της δικηγορίας, ως μέλος της «Κ.Κοννίδας και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία», αλλά αγαπά την διαμεσολάβηση και είναι εταίρος της «Διάλογος Εταιρεία Εμπορικής και Οικογενειακής Διαμεσολάβησης». Είχε την τύχη να λάβει την βασική εκπαίδευση διαμεσολάβησης το 2011 και να πιστοποιηθεί από το βρετανικό φορέα Center foe Effective Dispute Resolution (CEDR) και έκτοτε να συναντά μεγάλους Δασκάλους στο δρόμο της καθώς εξειδικεύει και ταυτόχρονα διευρύνει τις γνώσεις της.
Αν και ασχολείται με όλο το εύρος της διαμεσολάβησης, ξεχωρίζει πάντα τη διαμεσολάβηση μεταξύ συνομηλίκων (τη σχολική διαμεσολάβηση) γιατί αισθάνεται ότι η γνωριμία των παιδιών με αυτή είναι μια αληθινά ειρηνική επαναστατική πράξη.
Η Βασιλική Καλλιοντζή είναι μαθηματικός και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η διαρκώς μεταβαλλόμενη σχολική ζωή με τις εντάσεις της, την οδήγησαν από το 2008, να επιδιώκει και να επιτυγχάνει τη συνεργασία σχολικών και κοινωνικών φορέων του τόπου της, με στόχο την οργάνωση ημερίδων και εκδηλώσεων για την πρόληψη της νεανικής παραβατικότητας. Καρπός αυτών των δράσεων ήταν η ώθησή της για την αναζήτηση εναλλακτικών μορφών πρόληψης και αντιμετώπισης των συγκρούσεων στο σχολικό περιβάλλον. Ξεκίνησε την αναζήτηση μελετώντας τη σχολική κουλτούρα, σε θεωρητικό και ερευνητικό επίπεδο. Κάποιες διαδρομές την οδήγησαν στις «καλές πρακτικές» της διαμεσολάβησης ομηλίκων. Το ενδιαφέρον της την οδήγησε, το 2015, να λάβει τη βασική εκπαίδευση διαμεσολάβησης από το βρετανικό φορέα Alternative Dispute Resolution Group(ADRg) και να πιστοποιηθεί ως διαμεσολαβήτρια του ελληνικού Υπουργείου Δικαιοσύνης. Από το 2016, έχοντας ως συνοδοιπόρους, ανθρώπους που πιστεύουν στα οφέλη που προκύπτουν από τη σχολική διαμεσολάβηση, εργάζεται για τη διάδοσή της στα σχολεία του τόπου της, καθώς επίσης ενημερώνει ευρύτερες κοινότητες ενδιαφερομένων με τη συμμετοχή της σε συνέδρια και τη συγγραφή σχετικών άρθρων. Σήμερα συνεχίζει να δραστηριοποιείται στο χώρο, εφαρμόζοντας το εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων: «Διαμεσολάβηση Ομηλίκων: ένας νέος θεσμός γεννιέται στις σχολικές κοινότητες».
Πεποίθησή της αποτελεί ότι η διαμεσολάβηση ως φιλοσοφία μπορεί να προσφέρει, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, νέες οπτικές θέασης της σχολικής καθημερινότητας, οι οποίες προοδευτικά μπορούν να φωτίσουν πτυχές της κοινωνικής ζωής.
Η Μαρία Πατεράκη είναι εκπαιδευτικός πληροφορικής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και συντονίστρια της ομάδας Διαμεσολάβησης από το 2019, στο Γυμνάσιο Γαλατά Τροιζηνίας. Πιστεύει πως η εφαρμογή της διαμεσολάβησης στο σχολείο ως πρακτική επίλυσης συγκρούσεων, είναι σημαντική επένδυση που μπορεί να φέρει σημαντικές θετικές αλλάγές στην σχολική κοινότητα σε βάθος χρόνου. Είναι ιδρυτικό μέλος και υπήρξε ενεργό μέλος της οργάνωσης "Πολύχρωμο Σχολείο" κατά τα έτη 2016-2020. Έχει υπάρξει υπεύθυνη του τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού και του τομέα Επικοινωνίας της οργάνωσης, έχει ασχοληθεί με μετάφραση και παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού σχετικού με έμφυλα ζητήματα. Ακόμα, έχει συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Gender Equality Matters που είχε σαν στόχο την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.
Είναι εθελόντρια στον φορέα πολιτισμού και εκπαίδευσης "Καθετή" που δραστηριοποιείται στην περιοχή των Δήμων Πόρου και Γαλατά Τροιζηνίας - Μεθάνων. Εκεί, προσφέρει μαθήματα ελληνικών ως δεύτερη γλώσσα σε μετανάστες, έχει διδάξει μαθήματα προγραμματισμού Η/Υ σε εφήβους και κάνει απομαγνωτοφωνήσεις αφηγήσεων που αφορούν την τοπική ιστορία της περιοχής.
Είναι δημιουργός και διαχειρίστρια του ιστοτόπου school-peer-mediation.gr.
Ο Αλκαίος Σουγιούλ είναι μαθηματικός στη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης. Αγάπησε τη διαμεσολάβηση μέσα από τον κύκλο επιμόρφωσης που οργάνωσε το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Δ/Δνσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης τη σχολική χρονιά 2018-19. Από την επόμενη σχολική χρονιά, ανέλαβε (για το Λύκειο) με τη συνάδελφο Ειρήνη Πετράκη (Γυμνάσιο) τη δημιουργία και επιμόρφωση της ενιαίας για το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ομάδας Σχολικής Διαμεσολάβησης της Λεοντείου.
Πιστεύει στη δύναμη της Σχολικής Διαμεσολάβησης και θεωρεί ότι η ειρηνική επίλυση συγκρούσεων που προφέρει είναι δείγμα πολιτισμού!
Παράλληλα με την εκπαιδευτική του ιδιότητα, εργάζεται για περισσότερα από 25 χρόνια ως μουσικός, ενώ τα τελευταία χρόνια εκφράζεται καλλιτεχνικά μέσα από το μουσικό συγκρότημα ΣΟΥΑΡέ του οποίου είναι μέλος
Τον Σάββα Θεοδοσίου που δημιούργησε εθελοντικά τα γραφικά για τον ιστότοπο του school-peer-mediation.gr και για τα social media.
©school-peer-mediation.gr