Ομάδα Διαμεσολάβησης Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης

Αλκαίος Σουγιούλ


Η Ομάδα Σχολικής Διαμεσολάβησης της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης δημιουργήθηκε κατά το σχολικό έτος 2019-20 από την Ειρήνη Πετράκη (Γυμνάσιο) και τον Αλκαίο Σουγιούλ (Λύκειο), οι οποίοι ανέλαβαν την επιμόρφωση των 21 μαθητριών και μαθητών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Με την ολοκλήρωση του βασικού κύκλου της επιμόρφωσης, ήρθε το πρώτο lockdown, το οποίο όμως δεν πτόησε την ομάδα η οποία σχεδόν άμεσα οργανώθηκε ηλεκτρονικά και συνέχισε διαδικτυακά την επιμόρφωση, τις προσομοιώσεις, μπαίνοντας ολοένα σε πιο δύσκολα και ευαίσθητα θέματα.

Με το άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβρη του 20, η ομάδα πραγματοποίησε εκστρατεία ενημέρωσης της σχολικής κοινότητας ενώ παράλληλα άρχισε να αναλαμβάνει περιστατικά. Με το νέο κλείσιμο των σχολείων, αναγκάστηκε να αναβάλει το δεύτερο κύκλο επιμόρφωσης νέων διαμεσολαβητών, αλλά δεν έμεινε σε αδράνεια. Σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντισμού του σχολείου, το Μάρτιο του 21, συμμετείχε στη δράση «Μίλα Τώρα» που διοργανώνει το Χαμόγελο του Παιδιού με το πρωτότυπο βίντεο Μίλα Τώρα το οποίο βρίσκεται διαθέσιμο στο YouTube: https://youtu.be/r_P1VFNUTMk

Στο βίντεο αυτό οι μαθητές και οι μαθήτριες της ομάδας, δηλώνουν τη στάση τους απέναντι στο σχολικό εκφοβισμό και καλούν όποιον υφίσταται σχολικό εκφοβισμό, να μιλήσει!

Στις φωτογραφίες φαίνεται η αφίσα της Ομάδας που δημιούργησαν τα μέλη της Ομάδας, τα καρτελάκια που χρησιμοποιήθηκαν κατά την εκστρατεία ενημέρωσης της κοινότητας, καθώς και τα κουτιά της Διαμεσολάβησης, τα οποία εξυπηρετούν τόσο ως μέσο επικοινωνίας περιστατικών προτεινόμενων για διαμεσολάβηση, όσο και ως τρόπο αναφοράς (ανώνυμα ή επώνυμα) περιπτώσεων σχολικού εκφοβισμού.